Jobs Gent

Alles over vacatutres en opleidingen

Je hebt je diploma’s op zak en nu is het tijd voor de volgende stap: een eerste job. Maar waar moet je beginnen? Een job zoeken kost veel tijd en we kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Daarom hebben we de 7 beste manieren om vacatures te vinden voor je op een rijtje gezet.

Jobsites

Vaak delen bedrijven hun jobaanbiedingen ook op hun social-mediakanalen, hou die dus zeker in de gaten.

Er zijn heel wat jobsites die je kunnen helpen als je een job zoekt. Aan jobaanbiedingen is er gelukkig geen gebrek. Sommige sites beperken zich tot een bepaalde sector, andere tot een bepaalde regio. Alleen al op de site van de VDAB vind je een massa vacatures en verschillende sectorsites.

Bedrijfswebsites

Er zijn bedrijven die hun jobaanbiedingen enkel op hun eigen website plaatsen. Heb je een bepaald bedrijf in het vizier? Kijk dan tijdens het zoeken naar een job regelmatig op hun site voor vacatures, wie weet hebben ze wel dé droomjob voor jou.

De overheid en de sociale economie

Een op vijf werkenden in ons land werkt voor een openbare dienst. De overheid is dus een belangrijke werkgever. Overheidsfuncties hebben verschillende niveaus: je diploma bepaalt de functies die voor jou haalbaar zijn. Wil je een job zoeken waar je nuttig kan zijn voor onze samenleving? Kijk dan eens naar de jobaanbiedingen bij een bedrijf uit de sociale economie.

Sociale netwerksites

Je netwerk gebruiken is essentieel bij het job zoeken. Netwerksites zoals Facebook, Twitter en LinkedIn zijn natuurlijk snel en doeltreffend om info te delen met een brede groep mensen zoals vrienden, familie, collega’s en zelfs ex-collega’s. Vaak delen bedrijven hun jobaanbiedingen ook op hun social-mediakanalen, hou die dus zeker in de gaten.

Jobbeurzen

Als je een job zoekt, is een jobbeurs the place to be. Op een jobbeurs kan je je cv achterlaten bij bedrijven die je interesseren, meer info over die bedrijven en hun vacatures verzamelen en soms zelfs een sollicitatiegesprek voeren. Meer info over het waar en wanneer van jobbeurzen vind je in de agenda van de VDAB, samen met een aantal praktische tips om een goede indruk te maken.

Uitzendkantoren

Uitzendkantoren selecteren en rekruteren voor allerlei werkgevers. Ze zoeken geschikte kandidaten voor heel wat jobaanbiedingen, nemen testen af, organiseren selectiegesprekken en zorgen ten slotte ook voor een contract bij aanwerving. Teken je zo’n contract, dan is het uitzendkantoor dus je werkgever. Uitzendkantoren werken vooral met tijdelijke contracten, maar dikwijls leiden die naar een vaste job.

Selectiekantoren

Werkgevers kunnen ook aan selectiekantoren vragen om kandidaten voor hen te selecteren voor bepaalde vacatures. Deze kantoren voeren sollicitatiegesprekken en nemen testen of assessments af. Vindt het selectiekantoor jou een sterke kandidaat voor de vacature, dan stuurt het je door naar de werkgever. Een contract teken je dus bij de werkgever zelf.

Bron: https://www.vdab.be/


Hoeveel verdient een starter?

“En hoeveel zou je willen verdienen?” Het is een vraag die elke starter tijdens zijn sollicitatiegesprek ongetwijfeld krijgt. Velen hebben geen idee. Wij reiken je het antwoord aan.

2.200 euro bruto. Dat verdient een gemiddelde starter. Of beter: volgens de mediaan, wat een exacter beeld geeft. We halen de cijfers uit de jongste Loonwijzer van Jobat, dat een kleine 30.000 werkende Belgen ondervroeg.

Hieronder vind je het overzicht per sector. Het gaat om de lonen bij werknemers met minder dan één jaar ervaring.

Weet wel dat ook het opleidingsniveau en de plaats van tewerkstelling van tel is. Masters verdienen meer dan bachelors. En in Vlaams-Brabant liggen de lonen doorgaans hoger dan bijvoorbeeld in Limburg.

Startloon (minder dan 1 jaar ervaring) per sector

Chemie en petrochemie 2.766 euro
Internationale instellingen en gouvernementele organisaties 2.696 euro
Farmaceutica 2.607 euro
Onderwijs (en wetenschappelijk onderzoek) 2.521 euro
Energie- en watervoorziening 2.455 euro
Metaalverwerkende nijverheid 2.448 euro
Overheid (lokaal, regionaal en federaal) 2.374 euro
Gezondheidszorg 2.346 euro
Bank, verzekeringen en financiële dienstverlening 2.337 euro
Productie voeding, drank- en rookwaren 2.246 euro
Bouw 2.213 euro
Informatica 2.203 euro
Consulting (juridisch, IT, HR …) 2.201 euro
Hout- en grondstofverwerkende nijverheid 2.188 euro
Transport en logistiek 2.168 euro
Land- en tuinbouw, veeteelt, visserij, mijnbouw 2.167 euro
Professionele diensten 2.113 euro
Sociaal-culturele sector 2.104 euro
Distributie, retail, wholesale en kleinhandel 2.099 euro
Media en entertainment 2.070 euro
Telecommunicatie 2.050 euro
Textiel, schoen- en kledingnijverheid, ledernijverheid 2.040 euro
Welzijnszorg, maatschappelijke dienstverlening … 2.032 euro
Selectie, werving en rekrutering 2.022 euro
Reclame en communicatie 1.930 euro
Horeca, catering 1.898 euro
Toerisme en vrijetijdsbesteding 1.881 euro

(wv) – Bron: Jobat Loonwijzer

 

Ben je op zoek naar een extra inkomen of toe aan een nieuwe uitdaging?

  • Vind je het leuk om met mensen te werken?
  • Heb je affiniteit met goede voeding en een gezonde, actieve levensstijl?
  • Of heb je interesse in uiterlijke verzorging?

Op deze site lees je alles over de mogelijkheden om voor jezelf vanuit huis te werken met Herbalife, parttime of fulltime. Laat je verrassen en wellicht kunnen we jou binnenkort verwelkomen in ons team kijk voor meer info op mindset.online !

 

Word zelf Coach:  Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste mensen die op zoek zijn naar een leuke uitdaging! Zou jij willen werken als personal coach Mechelen of als Fitcoach? Wil jij weten hoe je sporters en hobbysporters coacht en begeleidt bij hun prestaties? Schrijf je in voor deze praktijkgerichte opleiding en ontdek alles over personal coaching. Lessen in heel Vlaanderen, ook bij jou in de buurt. Ideaal om te combineren met je werk, je gezin en je hobby’s. Les in kleine groepjes. Veel startdata. Helder & praktijkgericht. ISO-gecertificeerd. Cursussen: Personal Coach, Sportvoedingsadviseur, Sportpsychologie. Is een opleiding personal coach iets voor jou?